Bakan Koca, 3 İlin Sağlık Yöneticileriyle Antalya’da Bir Araya Geldi

Güncelleme Tarihi: 03/05/2021

Sağlık Bakanlığı        tıklayınız

Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, Antalya’da gerçekleştirilen Antalya, Isparta ve Burdur ilinin ele alındığı Bölge Değerlendirme Toplantısı’nın ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

İllere göre vaka oranları

İller bazında değerlendirme yapan Koca, Antalya’da her biri 3 kişiden oluşan filyasyon ekibinin 358 olduğunu, son bir haftada vaka sayısının yüzde 35 azaldığını kaydetti. Antalya’da yatak doluluk oranının yüzde 47,7, yoğun bakım doluluk oranının ise yüzde 66,3 olduğunu belirten Koca, Antalya’da 65 yaş üstü vatandaşların aşılanma oranının da yüzde 85 olduğunu söyledi.

Burdur’da da 127 filyasyon ekibi bulunduğuna değinen Koca, “Son bir haftada Burdur’da vaka sayısında yüzde 25 oranında azalma, yatak doluluk oranımız yüzde 32,7. Yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 52,9. Burdur’da 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılanma oranı yüzde 83. Isparta’da 311 filyasyon ekibimizle mücadeleye devam ediyoruz. Vaka sayısı son bir haftada yüzde 35 oranında azaldı. Yatak doluluk oranımız yüzde 53,1, yoğun bakım doluluk oranımız ise yüzde 70,4. Isparta 65 yaş üstü vatandaşlarımızın aşılanma oranı yüzde 84” ifadelerini kullandı.

Bakan Fahrettin Koca, Antalya, Isparta ve Burdur’a sağlık alanında yapılan yatırımlar hakkında da bilgilendirme yaptı.

61494,3jpg.png