📍HASTANEMİZDE, ENDOKRİNOLOJİ KLİNİĞİ OLARAK ÖZELLİKLİ HİZMETLER VERMEYE DEVAM EDİYORUZ
06 Ekim 2022

Hastanemiz yan dal uzmanlık birimlerinden Endokrinoloji Kliniğimizde ilimiz ve bölgemiz genelinde tüm hastalarımıza özellikli hizmetler verilmektedir. Bu sayede hastalarımız başka bir şehire ya da üniversiteye gitmeden hastanemizde tedavi olabilmektedirler.

Endokrinoloji uzmanımız Dr. Muhammed Emre Urhan konu ile ilgili açıklamalarda bulundu.
“ Endokrinoloji, hormonal sistemi ve bu hormonların etki ettiği organlar ile ilgili hastalıkları inceleyen bilim dalıdır. Endokrinoloji bölümünde birçok hastalığın tanı ve tedavi işlemi yapılmaktadır. Bu hastalıklar ile ilgili altta yatan sebeplerin iyi araştırılması gerekir. Endokrinolojik hastalıklar için genellikle kan testleri, tarama testleri, çeşitli görüntüleme yöntemleri ve hekimlerin gerek görmesi durumunda hastanın vücudundan alınan bir örnek ile biyopsi işlemi gerçekleştirilebilir.
Tiroid biyopsisi, tiroid nodüllerinde tiroid kanseri varlığını araştırmak için kullanılan bir yöntemdir. Nodüller tek ya da çok sayıda olabilir. Elle muayene ya da ultrason ile tespit edilebilir. Nodüllerde kanser varlığını ayırt etmek için tiroid ince iğne aspirasyon biyopsisi yapılması çok önemlidir. Kliniğimizde uygun hastalara tiroid biyopsisi ve ultrasonografisi yapılmaktadır.”

Endokrinoloji ile ilgili hastalıklar şunlardır:
•    Şeker Hastalığı (Diyabet) ve şeker düşüklüğü (Hipoglisemi)
•    Kolesterol hastalıkları
•    Tiroid ve paratiroid bezine bağlı gelişen hastalıklar; guatr ve nodüller, tiroid bezinin fazla çalışması (Hipertiroidi), tiroid bezinin az çalışması (Hipotiroidi), tiroid iltihabı, tiroid kanserleri, kalsiyum yüksekliği (Paratiroid adenomu) ve düşüklüğü
•    Obezite, Metabolik Sendrom, Hipertansiyon, Kemik Erimesi
•    Hipofiz Bezine Bağlı Gelişen Hastalıklar; Hipofiz bezi yetmezliği, Prolaktin hormon fazlalığı (Prolaktinoma), Büyüme hormon fazlalığı (Akromegali), Kortizol hormon fazlalığı (Cushing hastalığı), Hipofiz tümörleri
•    Böbreküstü Bezine Bağlı Gelişen Hastalıklar; Cushing Sendromu, Kortizol hormon azlığı (Adrenal yetmezlik), Aldosteron hormon fazlalığı/eksikliği
•    Yumurtalık (Over) ve testisten kaynaklanan hastalıklar; Testosteron eksikliği, Erkekte meme büyümesi (Jinekomasti), Testis ve penis küçüklüğü, sakal çıkmaması, Yumurtalık hormonları ve bozuklukları, Kadınlarda cinsel hormon yetmezliği (Hipogonadizm), Tüylenme (Hirsütizm), çocuk sahibi olamama, adet bozuklukları

Tüm hastalarımıza sağlıklı günler dileriz.
WhatsApp Image 2022-10-05 at 10.07.08.jpeg

WhatsApp Image 2022-10-05 at 10.07.09(1).jpeg